הסימנים להפרעת קשב וריכוז

הסימנים להפרעת קשב וריכוז

אז....

הילד שלנו באמת סובל מהפרעת קשב או שהוא סתם עצלן - זוהי שאלה שמטרידה הורים רבים, ולכן כדאי להבין מהם הסימנים שיכולים להצביע על הפרעת קשב וריכוז אצל ילדים. 


אז בואו נדבר על זה:


סימנים נפוצים להפרעת קשב וריכוז אצל ילדים:

1. קושי לשבת במקום: ילד עם הפרעת קשב מתקשה לשבת בשקט ולהיות מרוכז לאורך זמן, והוא עשוי לזוז או להתנועע ללא הפסקה.

2. הסחת דעת מהירה: הילד מקשיב לכם לדקה ואז עובר להתעסק במשהו אחר, כמו משחק או חפץ אקראי.

3. קושי בביצוע מטלות ברצף: אם תיתנו לו כמה משימות ברצף, הוא עשוי לזכור רק את הראשונה ולשכוח את השאר.

4. חוסר תשומת לב בסיטואציות מסוימות: כשהוא שקוע במשחק או בצפייה במסך, הוא כנראה לא ישים לב בכלל שאתם מדברים אתו.

5. קשיי ריכוז מתמשכים: הילד מתקשה להחזיק קשב לאורך זמן במשימות הדורשות מאמץ מנטלי.


טיפול בהפרעת קשב – האם זה באמת עובד?


יש הרבה שאלות סביב הטיפול בהפרעת קשב:

• האם יש באמת טיפול אפקטיבי, או שזה "סתם סיפורי סבתא"?

• ואם יש טיפול – כמה זמן הוא משפיע, והאם הוא באמת מחולל שינוי משמעותי?


תרופות להפרעת קשב – כן או לא?


אם הילד שלכם אובחן עם הפרעת קשב וריכוז, השאלה הגדולה היא האם לתת לו תרופות.

1. כן, תרופות הן פתרון יעיל: יש מקרים שבהם תרופות כמו ריטלין ואחרות עוזרות מאוד לילד להתמקד ולשפר את הישגיו.

2. לא, אנחנו מעדיפים פתרונות אחרים: יש הורים שחוששים מתלות בתרופות ומעדיפים לגשת לטיפולים התנהגותיים, פיזיולוגיים או רגשיים.


על השאלה הזו, וליתרונות והחסרונות של כל פתרון, נדבר במאמר הבא.


נתראה במאמר הבא!


מאמרים - שווה קריאה

חוג הכנה לכיתה א, הפרעות קשב, קשיים רגשיים- שרון לבקוביץ
מאת Sharon Levkovich 29 באפריל 2025
כשלילד יש הפרעת קשב והוא עומד לעלות לכיתה א', חוג הכנה לכיתה א' שמשלב גם טיפול רגשי זו הדרך לשינוי משמעותי! מעבר לכיתה א' זה צעד ענקי לכל ילד, מסגרת חדשה עם חוקים חדשים, ילדים חדשים וכמובן הרבה יותר דרישות וציפיות... לא פשוט לאף ילד אבל קשה יותר לילד עם קושי רגשי, קושי בריכוז והרבה פעמים גם קושי להתחבר לילדים אחרים ולסיטואציות חברתיות. כמומחית לטיפול רגשי והתנהגותי בילדים עם הפרעת קשב, אני רואה את זה שוב ושוב: ילדים חכמים שמאוד רוצים להצליח אבל קשה להם להסתגל למסגרת החדשה עם החוקים והמגבלות החדשות. אבל זה לא חייב להיות כך, ובואו לרגע נבין, למה דווקא ילדים עם הפרעת קשב צריכים הכנה רגשית מיוחדת? כשאנחנו מדברים על ילדים עם הפרעת קשב, הרבה פעמים ההורים או הצוות החינוכי יתארו אותם כ "עצלנים" לא שואפים להצליח כשהאמת היא שמה שמאוד מאפיין ילדים עם הפרעת קשב זה קושי בוויסות רגשי, קושי במעברים, ופעמים רבות גם קושי בהבנת סיטואציות. מה יחווה הילד ללא הכנה רגשית מתאימה לכיתה א': - יתקשה ליצור קשרים חברתיים - יתקשה להתרכז בלימודים ולהצליח לבצע המשימות הנדרשות - עלולה לעלות אצלו תחושה של תסכול או בושה - עלול להיווצר מצב של התפרצויות רגשיות ומצד שני, מה תיתן לו הכנה מתאימה לכיתה א': - תחושת ביטחון. התחושה שהוא יכול להצליח - הילד ילמד להתנהל נכון מבחינה רגשית - הילד ירכוש כלים להתנהלות נכונה מבחינה חברתית - רכישת הרגלים של סדר וארגון ועמידה במשימות - שיפור היכולת לתקשר נכון עם מורים וחברים - איך הטיפול הרגשי אצלי לפני כיתה א' משנה את כל התמונה? הטיפול אצלי כולל בניית תוכנית אישית ואינדיבידואלית שמותאמת לצרכי הילד. התוכנית נותנת לילד: - הקניית כלים לניהול זמן ושיפור היכולת לביצוע משימות- באמצעות משחקים רגשיים והתנהגותיים מתאימם - העצמה רגשית- הילד לומד להתמודד בצורה מוצלחת עם קשיים ואתגרים - הילד רוכש כלים כדי להבין שהוא יכול להצליח הורים יקרים, עכשיו כשהילד עומד לעלות לכיתה א', זה בדיוק הזמן לתת לו את הכלים ואת ההזדמנות להצליח! כיתה א' היא לא רק שלב טכני – היא תחילת הדרך של הילד לעבר הדימוי העצמי שלו, הביטחון ביכולותיו והאמונה בעצמו. הכנה רגשית נכונה יכולה להיות ההבדל בין ילד שמרגיש "אני מסוגל" לבין ילד שמרגיש "אני לא מצליח". בואו נבנה ביחד התחלה חדשה שמביאה איתה תקווה, ביטחון ושמחה. צרו קשר, שרון לבקוביץ 050-7603244 העתיד של הילד שלכם מתחיל בצעד אחד קטן ומדויק.
לילד יש הפרעת קשב- איך ההורים יכולים לעזור
מאת Sharon Levkovich 4 באפריל 2025
כמומחית להפרעות קשב וריכוז לילדים במודיעין, אני יכולה לספר לכם, ההורים, שהפרעת קשב וריכוז זה עניין פיזיולוגי שקשור למערכות לא תקינות בגוף הילד, הילד לא "עצלן" אבל באמת קשה לו! ואפשר לעזור לו לפתור את הבעיה! לסיכום- אל תשאירו את המצב כך אם ילדכם סובל מהפרעת קשב, קשה לו רגשית, הוא מתוסכל הוא מרגיש שהוא לא מצליח, כמטפלת רגשית לילדים במודיעין , וכמומחית להפרעות קשב בילדים, אני יכולה להגיד לכם, אל תחכו שהמצב יחמיר, תעזרו לבנכם ופנו אלי עכשיו
מאת Sharon Levkovich 18 במרץ 2025
טיפול בהפרעות קשב, שיטת טיפול ייחודית שעובדת
ילד עם הפרעת קשב וריכוז-איזה טיפול יכול לעזור לו
מאת Sharon Levkovich 12 במרץ 2025
הורים רבים שואלים את עצמם מה ההבדל בין ילדים עם הפרעת קשב וריכוז (ADHD) לבין ילדים רגילים באותו גיל, ואיך ניתן להתמודד עם האתגרים הללו בצורה אפקטיבית. ואיזה טיפול יוכל לעזור לילד שלנו בצורה משמעותית...
לילד קשה בלימודים
מאת Sharon Levkovich 5 במרץ 2025
הילד שלכם מנסה לקרוא... ולא מצליח? הוא מתקשה בכתיבה? לא מצליח לבצע משימות פשוטות? לבעיות מהסוג הזה יש פתרונות, אבל ככל שמחכים – התסכול של הילד גובר, והקשיים עלולים להעמיק.
הפרעת קשב אצל ילדים
מאת Sharon Levkovich 28 בפברואר 2025
האם הפרעת קשב אצל ילדים באמת נעלמת עם הזמן? רבים מאמינים שאם לא נטפל בהפרעת קשב, היא פשוט תיעלם כשהילד יגדל- אבל האם זה באמת נכון?
הכנה לכיתה א
מאת Sharon Levkovich 21 בפברואר 2025
הכניסה לכיתה א' היא שלב משמעותי ביותר בחיי הילד, והיא מסמלת מעבר מעולם הגן המוכר והחמים אל עולם בית הספר, עם כל הדרישות והאתגרים החדשים. מעבר זה אינו פשוט, לא עבור הילד ולא עבור ההורים, והוא מלווה לעיתים קרובות בחששות ושאלות רבות.
טיפול בילדים עם קשיי למידה
מאת Sharon Levkovich 14 בפברואר 2025
כשלילד שלנו קשה... עייף כל הזמן... רוצה לנוח הרבה... מה זה אומר? הוא לא רוצה ללמוד או שבאמת יש לו בעיה אמיתית?
טיפול רגשי בילדים שלא רוצים ללכת לבית ספר
מאת Sharon Levkovich 8 בפברואר 2025
ילדים רבים מסרבים ללכת לבית הספר מסיבות שונות, ולעיתים מדובר בקושי רגשי משמעותי כמו חרדה. חרדת מבחנים, התמודדות עם חוקים, קשיים חברתיים או תחושת עומס ולחץ יכולים לגרום לילד לחוש מצוקה אמיתית.
טיפול רגשי לילדים עם קשיים חברתיים
מאת Sharon Levkovich 5 בפברואר 2025
הילד שלכם מתקשה להתחבר עם חברים? אתם יכולים לעזור לו! טיפול רגשי יכול לספק לילד שלכם כלים להתמודד עם אתגרים חברתיים ולבנות ביטחון עצמי
טיפול רגשי לילדים
מאת Sharon Levkovich 24 בינואר 2025
קראו סיפור מקרה על אלונה ילדה על הרצף, שטיפול רגשי עזר לה להרחיב את מעגל החברים שלה, להשתפר בלימודים, והכי חשוב – להתחיל להאמין בעצמה
טיפול רגשי לילדים
מאת Sharon Levkovich 10 בינואר 2025
מה עושים כשהילד שלכם נראה חסר ביטחון עצמי, מתווכח ורב הרבה עם ילדים, ונמנע מפעילויות בגן – והוא רק בן 3?
ילדה קטנה עומדת בשדה של פרחים צהובים.
מאת Sharon Levkovich 3 בינואר 2025
חג חנוכה הסתיים, איך אנחנו ההורים יכולים לעזור לילדינו אחרי חופשת חנוכה לחזור לשגרה עם חוסן רגשי : איך הורים יכולים לעזור לילדיהם לחזור בקלות לשגרה אחרי חופשת חנוכה חופשת חנוכה, עם כל האור והשמחה שהיא מביאה, יכולה להיות חוויה מבלבלת לילדים. המעבר החד משגרה יומיומית לחגיגות ולחזרה ללימודים עשוי להציף רגשות כמו חוסר יציבות, עייפות או תחושת חוסר הצלחה. כהורים, יש לכם תפקיד מרכזי ביצירת סביבה שתעזור לילדיכם להרגיש חזקים ומוצלחים מבחינה רגשית. מה הקשר בין חוסן רגשי וחזרה לשגרה, ולמה חשוב ? חוסן רגשי הוא היכולת להתמודד עם שינויים, תסכולים ואתגרים יומיומיים בצורה בריאה. ילדים עם חוסן רגשי גבוה ירגישו ביטחון רב יותר ביכולותיהם להתמודד עם חזרה לשגרה ועם משימות חדשות ויצליחו לפתח קשרים חברתיים חיוביים ביתר קלות ובהצלחה. איך אנחנו ההורים יכולים לעזור ? 1. שיחה פתוחה : שאלו את ילדכם איך הוא מרגיש לגבי החזרה לשגרה. הקשיבו באמת ובלי לשפוט, אפילו אם מדובר ברגשות שליליים כמו חשש או עייפות. 2. העצמת תחושת הצלחה : עזרו לילד לזהות את הדברים שהוא מצליח בהם, אפילו אם הם קטנים. למשל, "איזה יופי שסידרת את התיק בעצמך היום!" 3. תכנון זמן משפחתי מרגיע : הקדישו זמן רגוע למשחק או שיחה, במיוחד בשבועות הראשונים אחרי החופשה. זה עוזר לילדים להרגיש שאתם שם עבורם. 4. תמיכה מקצועית : במקרים שבהם אתם מרגישים שהילד מתקשה במיוחד, חשוב לדעת שמטפל רגשי יכול לעזור. טיפול רגשי אינו רק לילדים, אלא גם להורים, כדי לקבל כלים ודרכים לעזור לילד בצורה מותאמת. איך מטפל רגשי יכול לעזור ? מטפל רגשי מיומן יכול לעזור להורים לזהות את צרכיו הרגשיים של הילד וללמוד כיצד להגיב אליהם באופן שמחזק את תחושת הביטחון העצמי והחוסן הרגשי של הילד. זכרו , הורות היא מסע משותף . עם הכלים הנכונים, אתם יכולים להוביל את ילדכם לגדול להיות אדם חזק רגשית ומאושר.
ילדה קטנה מחזיקה שן הארי בידה בשדה.
מאת Sharon Levkovich 20 בדצמבר 2024
 סיפור מקרה: יואב הקטן שעשה שינוי גדול 
ילדה קטנה עומדת על החוף ומסתכלת על גלי הים.
מאת Sharon Levkovich 19 בדצמבר 2024
 הסימנים להפרעת קשב וריכוז  
מאמרים נוספים